Billede til nyhed

Autisme- og Aspergerforeningen for voksne, ønsker at hjælpe Silas Dam, med at komme ud til flere med hans opfordring til at inddrage andres oplevelser med psykiatrien, i hans kamp for rettighederne.

Silas Dam skriver i opslag på Facebook således:

“Som I måske har bemærket, har jeg ikke været online de sidste par måneder. Det var naturligvis en kæmpe lettelse, da jeg d. 2. december vandt min retssag, som omhandlede de to ulovlige bæltefikseringer, jeg blev udsat for imens jeg var indlagt i Psykiatrisk Center Glostrup. Men endskønt dette var en lettelse, var det samtidig meget smertefuldt. Det var smertefuldt, at skulle reflektere over de menneskerettighedsbrud, som jeg har været udsat for. Det var smertefuldt, at tænke tilbage på alle de venner og muligheder, som jeg mistede efter indlæggelsen. Det har ikke været en let periode, og jeg havde brug for en pause, hvor jeg kunne samle mig selv.

Men nu er jeg tilbage, og heldigvis kom jeg tilbage til et af mit livs bedste overraskelser. I mit forlig med Sundhedsministeriet indgik et lovforslag, om at give den faste vagt notatpligt, når en patient er bæltefikseret. Jeg har nu set, at mit forslag blev ENSTEMMIGT vedtaget i Folketinget. Jeg kan umuligt beskrive, hvor meget dette betyder for mig 💕

 

Jeg vil i øvrigt sige mange tak til SFs psykiatriordfører Trine Torp, som er årsagen til, at forslaget blev vedtaget. Oprindeligt var mit lovforslag blevet sammenlagt med et andet forslag om, at der skulle indføres kropsscannere på psykiatriske afdelinger, hvilket kun ville give patienterne mindre frihed. Men Torp kæmpede for, at de to forslag ville blive opdelt og behandlet separat. Takket være hendes indsats blev mit forslag vedtaget, imens forslaget om kropsscannere blev nedstemt.

 

Derudover argumenterede Torp også for, at den faste vagt bør have notatpligt hvert kvart i stedet for hver time (hvilket allerede gør sig gældende i vores fængsler), men desværre uden held. Dette var noget jeg ligeledes argumenterede for under mine forligsforhandlinger med Sundhedsministeriet. Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor de mener, at psykiatriske patienter skal have ringere rettigheder end indsatte i fængsler, men det viser blot, at der fortsat er behov for at kæmpe. Vi har lang vej endnu.

 

Den 21. februar er jeg blevet inviteret til møde med vores sundhedsminister Magnus Heunicke, hvor Autisme Ungdoms talsperson Silke Ena Svare også vil deltage. I denne forbindelse er vi ved at indsamle historier fra autistiske mennesker, som har været indlagt i psykiatrien. Disse historier vil blive samlet i et dokument og overrakt til Heunicke, i håbet om, at han vil læse dem igennem og tage vores bekymringer til hjerte. Hvis du er autist, og ønsker at dele dine oplevelser med sundhedsministeren, så send din historie til; silke@autismeungdom.dk. Du vælger selv, om du vil være anonym. Noter gerne, hvis vi må benytte din historie til fremtidige kampagner.

 

Tusind tak for jeres støtte og alle de kærlige kommentarer, som jeg har modtaget. Jeg har ikke haft tid til at besvare dem alle, men jeg har læst dem, og I skal vide at jeres omsorg varmer mit hjerte. Tak

 

Vi sender masser af kraftfuld energi i Silas retning 💪

 

Nina Catalina Michaelsen

Landsformand for

Autisme- og Aspergerforeningen for voksne

 

Skriv et Svar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *. For at undgå spam mv. skal alle kommentarer godkendes før, at de offentliggøres her på siden. Kommentarer fra falske email-adresser bliver ikke godkendt.